Social

#spalare masina # amenzi soferi

Soferii care isi spala masinile in fata blocului risca amenzi uriase

Soferii care isi spala masini in fata blocului risca amenzi uriase. Chiar daca in toate orasele se gasesc la orice colt de strada spalatorii la preturi rezonabile, unde iti poti curata singur masina, se pare ca foarte multi soferi romani prefera sa isi spele masinile cat mai aproape de casa, chiar in fata blocului.

Ceea ce nu stiu insa foarte multi este faptul ca aceasta actiune este ilegala si se pot aplica sanctiuni. Potrivit OG 43/1997 privind regimul drumurilor, “pe drumurile publice sunt interzise intrarea pe drum a vehiculelor cu noroi pe roți sau pe șenile (…)” și „curățarea sau spălarea vehiculelor de pământ, de materiale sau de alte substanțe (…)”.

Astfel, ordonanta prevede ca cetatenii trebuie să mențină curățenia trotuarelor, a părții carosabile, a locurilor publice și a locurilor de parcare pe care le folosesc și să asigure curățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice.

În plus, OG 21/2002 prevede că cetățenii trebuie “să respecte măsurile stabilite de lege și de reglementările locale pentru asigurarea igienei publice și curățeniei în localități”. Așadar, în funcție de fiecare consiliu local în parte, se pot aplica amenzi pentru spălarea mașinii pe domeniul public.
Cei care spală mașina pe domeniul public în Capitală riscă amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei. În cazul firmelor, această amendă poate ajunge la 1.000 de lei.
 

Sursa foto: playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea