Social

#transfer pacienti covid #transfer pacienti #refuz rude #socant #germania

SOCANT! Rudele refuza transferul pacientilor critici in Germania deoarece cred ca medicii fac experimente pe ei! Declaratiile medicului Tudor Ciuhodaru

Pacientii critici Covid au sansa la tratament de specialitate in spitalele din Germania. Din pacate insa, rudele acestora refuza transferul acestora, de teama ca medicii fac experimente pe bolnavi, spun doctorii.

 

De exeplu, la Institutul Marius Nasta din Capitala, din patru pacienti acceptati, doar doi au fost transferati.

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat intr-o interventie la Antena 3 de ce oamenii nu au incredere in autoritati, punand totul pe seama comunicarii deficitare a acestora.

"Este consecinta numeroaselor gafe si balbe ale autoritatilor in ceea ce priveste comunicarea in aceasta pandemie. Increderea este un lucru care se dobandeste extrem de greu si se pierde foarte usor.

Aici mai este si o problema de educatie pentru sanatate si de transparenta. Pot sa inteleg, pana la un punct, temerile familiilor ai caror pacienti sunt transferati in strainatate. Pentru ca isi pun problema cum vor avea acolo o comunicare, cine ii va informa despre ce se intampla, care sunt costurile in contextul in care se intampla un destin tragic in acea tara.

Lucrurile acestea trebuiau explicate foarte clar, sa fie transparenta. Si tot ceea ce inseamna comunicare legata de partea medicala, beneficii, riscuri, ce se va intampla acolo. Trebuia precizat foarte clar.

Acest mecanism european de protectie civila poate oferi sansa la viata pentru foarte multi romani.", a explicat medicul, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea