Social

# infectare coronavirus #coronavirus #concediere #romania

SOCANT! A fost concediata deoarece fiica ei s-a infectat cu noul coronavirus

Se intampla in Romania! In secolul XXI! O femeie din Bacau a fost concediata imediat dupa ce si-a anuntat angajatorul ca este contact direct al unei persoane infectate cu noul coronavirus, care este nimeni alta decat fiica femeii.

 

Cu toate acestea, atronul ustine ca femeia se afla in perioada de proba, prin urmare contractul s-ar fi putut incheia unilateral. 

"Imediat ce am aflat de rezultatul pozitiv al fiicei mele, am sunat la DSP care mi-a spus ca trebuie sa ma carantinez intrucat locuiesc impreuna cu ea, ceea ce am si facut, m-am izolat alaturi de sotul meu. Am anuntat angajatorul ca in perioada 13-26 august nu voi putea merge la serviciu fiind in izolare, urmand ca dupa aceste zile sa iau de la medicul de familie un certificat doveditor. Pe 27 august m-am prezentat la serviciu, ca sa aflu ca al meu contract de munca a fost incheiat in data de 18 august, pe motiv ca am lipsit. A fost un soc mai ales ca abia ma angajasem. M-au dat afara ca pe un caine", a povestit femeia, pentru zdbc.ro.

Aceasta a depus o plangere si la ITM Bacau. Din motive de protectie a datelor personale, ITM Bacau nu a putut divulga daca angajatorul s-a ales cu vreo sanctiune. Insa, a precizat ca, potrivit Codului Muncii, “pe perioada concediului medical, contractul individual de munca nu poate fi incetat chiar daca persoana in cauza este in perioada de proba. Abia dupa ce se incheie concediul medical, angajatorul poate inceta contractul conform art.31 alin.3, fara preaviz”, a explicat Dan Buftea, purtator de cuvant al ITM Bacau, potrivit realitatea.net. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea