Social

#smurd #raed arafat #avion SMURD

SMURD va fi dotat cu un avion de mici dimensiuni

Incepand cu vara acestui an, SMURD va beneficia de un avion de mici dimensiuni in care vor incapea doua targi pentru cazuri grave sau 6-7 scaune pentru echipele care realizeaza transplantul de organe, a anuntat Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

"Vom avea un elicopter si un avion mic. Avionul va sosi, probabil, in iulie. In avion, vor putea fi instalate doua targi pentru pacienti care reprezinta cazuri grave. De asemenea, ar putea fi instalate sase sau sapte scaune pentru echipele medicale implicate in transplantul de organe", a declarat Arafat cu ocazia aniversarii a patru ani de la infiintarea Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) Bucuresti.

Intrebari de reporteri daca exista riscul sa nu primeasca bani pentru elicopter si avion, Raed Arafat ca raspuns ca nu. "Nu exista niciun risc, banii pentru elicoper au fost antamati, iar banii pentru avion sunt din contributia de 2 % (n.r. - procent din impozitul pe venit, redirectionat) pe care nu ne-o ia nimeni", a adaugat acesta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea