Social

#prim ajutor #scoala #curs #smurd

SMURD Mures va organiza cursuri de prim ajutor in scoli

Elevii din Targu Mures vor participa in curand la cursuri de instruire pentru primul ajutor care vor fi predate de reprezentantii Organizatiei Studentesti pentru medicina de urgenta (OSMU) din cadrul UMF Targu Mures, sub coordonarea SMURD Mures si in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mures.

Coordonatorul SMURD Mures, dr. Cristian Boeriu  a declarat ca astfel de cursuri au Mai avut loc in scolile din Targu Mures, insa nu in mod consecvent. "Colaboram cu organizatia studenteasca pentru medicina de urgenta (OSMU) din cadrul UMF Targu Mures.

Sunt studenti care activeaza voluntar, si care, in colaborare cu ISJ Mures, au demarat sub coordonarea noastra un program de instruire a elevilor in probleme de prim ajutor.

Pana in acest moment nu a fost o activitate consecventa, au fost cateva cursuri facute cu aprobarea inspectoratului, dar fara sa existe un program clar pentru cursuri in scoli. Este o idee, e un proiect pe care incercam sa il promovam", a explicat dr. Boeriu.

Acesta a precizat ca inainte de inceperea cursurilor, studentii vor aplica in liceele din Targu Mures chestionare care vor reflecta cunostintele elevilor despre acordarea primului ajutor in situatii de urgenta.
 

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea