Social

#sms #tulburari somn #SMS tulburari somn

SMS-urile, principala cauza a tulburarilor de somn

Persoanele care trimit foarte multe SMS-uri in timpul zilei pot avea tulburari ale somnului si grave probleme relationale, arata un studiu realizat recent de cercetatorii americani.

Cercetatorii de la Universitatea americana Washington and Lee au analizat comportamentul studentilor in functie de starea lor emotionala, somn si numarul de SMS-uri pe care il trimit zilnic.

Pentru a putea evalua calitatea somnului, oamenii de stiinta au apelat la un instrument de masura numit indicele Pittsburgh, care are la baza cinci criterii: durata somnului, cat timp ii trebuie persoanei sa adoarma, dormitul efectiv, tulburarile nocturne, atipitul in timpul zilei.

Concluzia cercetatorilor a fost una surprinzatoare. Acestia au constatat ca persoanele care isi petreceau cel mai mult timp trimitand SMS-uri aveau tulburari ale somnului. Principalele cauze ale acestei probleme ar fi faptul ca utilizatorii de SMS-uri nu se pot abtine sa nu raspunda si fac asta la orice ora. SMS-urile pot fi, de asemenea, originea unei tensiuni sociale, sunt de parere oamenii de stiinta.

Sursa foto: alitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea