Social

#igor smirnov #transnistria republica moldova #interventie romania transnistria

Smirnov se teme ca Romania va interveni in conflictul transnistrean

Presedintele moldovean Vladimir Voronin i-a propus liderului transnistrean sa examineze dezarmarea totala a ambelor parti, ca garantie de securitate, dar Igor Smirnov a spus ca aceasta nu ar exclude interventia in conflict a unor state straine si in special a Romaniei.

Cei doi lideri s-au intalnit miercuri la Tiraspol , dupa mai multe amanari. Prima parte a intalnirii s-a desfasurat in prezenta presei, iar cea de-a doua - cu usile inchise, potrivit agentiei transnistrene Lenta PMR citata de Newsin.

Cei doi lideri au convenit ca urmatoarea intrevedere sa aiba loc in martie 2009. Tema discutiilor, la care au participat si oficiali de ambele parti, pe langa presedinti, a fost formatul intalnirilor ulterioare, probleme de securitate si libera circulatie a persoanelor si marfurilor.

Delegatia moldoveneasca a insistat asupra desfasurarii negocierilor pentru solutionarea conflictului moldo-transnistrean in format 5+2, in timp ce partea transnistreana considera ca acest format s-a dovedit ineficient.

In vederea solutionarii numeroaselor probleme care practic blocheaza procesul de solutionare , ar fi mai adecvata desfasurarea unor negocieri directe dintre Chisinau si Tiraspol, considera partea transnistreana.

Tiraspolul considera ca Republica Moldova ar trebui sa dea Transnistriei garantii de neaplicare a fortei, adoptand o lege in acest sens, care ar exclude folosirea fortei pentru solutionarea conflictului transnistrean. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea