Social

Smirnov nu se intilneste cu Voronin de frica inchisorii

Igor Smirnov spune ca intrevederea cu Vladimir Voronin nu va avea loc in viitorul apropiat, iar negocierile se vor purta doar daca liderul de la Chisinau recunoaste independenta Transnistriei.

Potrivit NewsIn, liderul transnistrean spune, intr-un interviu acordat presei rusesti, ca a vorbit la telefon , luni, cu presedintele Vladimir Voronin si a dezvaluit rolul de intermediar pe care l-a avut Serghei Lavrov , ministrul rus de Externe. „A existat o astfel de convorbire. Despre ea imi spusese anterior Lavrov. El a spus: «O sa va sune Voronin» si a intrebat: «Veti vorbi cu el?».

Am raspuns: «Voi vorbi»“, a marturisit Smirnov. In 9 aprilie s-au implinit 7 ani de la semnarea de catre el si Voronin a protocolului privind conditiile si perspectivele relatiilor dintre Transnistria si Republica Moldova, document pe care Vornin l-a negat ulterior.

Smirnov spune ca Voronin i-a propus sa se intilneasca la Holercani, dar el i-a raspuns ca acolo a fost arestat Valeriu Pasat (fost ministru moldovean al Apararii, inchis doi ani pentru frauda) si el n-are de gind sa mearga acolo. Liderul de la Tiraspol vrea ca Parlamentul moldovean sa ratifice un document de acest gen si abia apoi cei doi politicieni se vor intilni.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea