Social

#slujba de Inviere #slujba

Slujba de Inviere, oficiata din nou! De unde vei putea lua Lumina

Slujba de Inviere va fi oficiata din nou in aceasta noapte. Credinciosii vor putea lua lumina in conditiile in care acest lucru nu a fost posibil de Paste.

 

In aceasta noapte, in bisericile si manastirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia din nou slujba de Inviere, de data aceasta cu public.

Arhiepiscopul Tomisului a transmis, intr-un comunicat de presa, programul slujbelor din noaptea de 26 spre 27 mai, de Odovania praznicului Invierii, ritual savarsit intocmai celui din noaptea de Paste, in finalul mesajului arhiereul adaugand chemarea ecleziastica “Veniti de primiti Lumina!”

Conform programului, in noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul noptii, in bisericile si manastirile din Eparhia Tomisului se va oficia Odovania Invierii, incepand cu ora 23:40.

„La ora 23:40, clerul iese din biserici, cantand 'Invierea Ta Hristoase...' si oferind lumina credinciosilor prezenti; aceeasi lumina sfanta adusa in noaptea de Paste, de la Sfantul Mormant din Ierusalim.

La ora 24:00 se citeste Evanghelia Invierii si incepe Slujba Utreniei Invierii, dupa randuiala consacrata si prevazuta in cartile de slujba.

In jurul orei 1:30, va incepe slujba Sfintei Liturghii.

La final, va fi oferita impartasanie credinciosilor care au tinut postul de trei zile, randuit anterior de arhiereu, si care s-au spovedit. Nu se ofera Paste sfintit, ca la Inviere, ci anafura, conform randuielii liturgice”, se arata in comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea