Social

#euro #slovacia

Slovacia: pregatiri pentru moneda euro

Autoritatile de la Bratislava recruteaza preoti si actori pentru a instrui populatia cu privire la trecerea la moneda unica europeana.

Difuzarea spoturilor televizate si distribuirea unor calculatoare pentru convertirea coroanelor in euro vor incepe saptamana aceasta, dupa reuniunea ministrilor europeni de finante care va decide astazi cursul coroana -euro.

Dornica sa explice eficient populatiei ce inseamna concret intrarea in zona euro, Banca centrala slovaca a decis sa faca apel la preoti catolici inca de la inceputul procesului, in 2005.

„Preotii sunt prezenti in parohii izolate, in care oamenii nu au pe cine sa intrebe cand au o problema de ordin civil", a explicat pentru AFP purtatoarea de cuvant a bancii centrale, Jana Kovacova. Boomul economic alimentat de investitiile straine se simte mai ales in capitala Bratislava si in vestul fostei tari comuniste, dar realitatea este foarte diferita in est, in regiunile muntoase, parcurile industriale in declin si ghetourile de rromi.

Ministrul de finante, actor de ocazie

Ministrul de finante, Jan Pociatek, a intrat deja in scena in rolul unui motociclist dintr-un foileton popular.

Aparitiile sale, destinate sa explice ca trecerea la euro nu inseamna ca preturile vor creste, vor deveni din ce in ce mai frecvente pe masura ce se apropie data de 1 ianuarie 2009.

Spectacole pentru rromi

Euro va fi vedeta spectacolului itinerant pe care il repeta in prezent teatrul rrom Romathan, in vederea unei reprezentatii pentru comunitatea rroma de circa 320.000 de persoane, care traieste cel mai adesea in cartiere sarace din estul tarii.

Scopul este ca spectacolul sa ajunga in zonele celor mai defavorizati, unde multi adulti sunt analfabeti, pentru a-i invata cum sa transforme coroanele slovace in euro si de ce eurocentul va avea o valoare mai mare decat halura, subunitate a coroanei slovace, chiar daca monedele au aceeasi culoare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea