Social

#biciclete #piste biciclisti #Skycycle #piste suspendate

Skycycle, primele piste suspendate pentru biciclisti din Europa

Biciclistilor din Londra li se pregateste o surpriza de proportii, numita Skycycle. Proiectul in cauza este o retea de piste suspendate, lunga de 217 km, dedicata transportului pe doua roti si dezvoltata de arhitectul englez Sir Norman Foster.

Astfel, reteaua de drumuri Skycycle va fi construita deasupra unei cai ferate din Londra. Pistele se vor ridica pe trei niveluri si vor putea fi accesate de catre biciclisti prin intermediul unor rampe speciale. Doar prima faza a proiectului, o portiune de 6,5 km (din estul Londrei si pana in Liverpool) va presupune o investitie de circa 265 milioane de euro.

Skycycle se anunta a fi proiectul care va revolutiona transportul pe doua roti in Europa. Cele 10 piste puse la dispozitie doritorilor permit sa fie traversate de circa 12.000 de biclicilisti in fiecare ora.

Daca viteza medie de deplasare a biciclistilor in Londra era de 16 km/ora, Skycycle va permite cresterea vitezei pana la 24 km/ora. Astfel, calatoriile vor fi cu pana la 29 de minute mai scurte.

Pistele suspendate pentru biciclisti vor fi finalizate abia peste 20 de ani, iar dezvoltatorii spun ca ele sunt o solutie mai economica decat construirea de drumuri si tuneluri noi.

Sursa foto: cntraveller.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea