Social

#spitalul sf maria #situatie tragica #covid #iasi

Situatie tragica. Doi bebelusi in stare grava din cauza Covid, transferati la Spitalul Sf. Maria din Iasi

Doi bebelusi care sufera de forme grave de Covid-19 au fost transferati de urgenta la Spitalul Sf. Maria din Iasi. Acestia au fost initial internati la Spitalul Judetean Suceava, insa starea acestora s-a agravat.

 

Deoarece Spitalul judetean Suceava nu are conditiile si aparatura necesare pentru tratarea copiilor sub patru ani s-a decis tranferarea de urgenta a micutilor la Iasi.

Cel mai mic dintre bebelusi are doar 22 de zile si a facut o forma severa de Covid. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Suceava, medicul Dan Teodorovici, a declarat ca micutul prezenta si alte afectiuni precum Sindrom Down, dar si o posibila malformatie cardiaca. Bebelusul avea insuficienta respiratorie severa provocata de virus, iar transferul la Iasi reprezenta o urgenta.

Cel de-al doilea bebelus, in varsta de doua luni, care a fost transferat la Iasi prezenta, de asemenea, o forma severa de Covid. Si in cazul acestuia exista si alte probleme medicale, micutul avand o malformatie cardiaca.

In prezent, in Spitalul de Urgenta Suceava sunt internati 6 copii, cel mai mare avand varsta de 16 ani. Toti sunt monitorizati permanent de cadrele medicale, potrivit realitatea.net..

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea