Social

#tratatul de la lisabona #alegeri #ue #barrosso #comisia europeana #ce

Situatie incerta privind noua Comisie Europeana

Comisia Europeana creeaza confuzie in statele europene, noteaza Gandul. Cu doar  cateva luni inainte de alegerile europarlamentare, care vor avea loc in toate tarile membre UE, modalitatea in care noua Comisie va fi desemnata ramane o necunoscuta , ducand la o stare de nelinistie si tensiune .

In acest moment nimeni nu poate spune ce se va intampla cu sefia Europei, respectiv daca dupa referendumul din Irlanda pe marginea Tratatului de la Lisabona Europa va avea o noua lege fundamentala.

Conform acestui Tratat, fiecare stat membru isi pastreaza reprezentantul in Colegiul Comisarilor - forul executiv al UE, insa exista piedici in desemnarea unei noi Comisii Europene, datorita faptului ca prin acest document se confera statutul de vicepresedinte al CE Inaltului Reprezentant pentru Politica Externa si de Securitate europeana.

Lucrurile nu sunt mai clare nici in randul sefilor de stat din cadrul UE. Conform presei din Europa, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a lansat varianta desemnarii CE dupa referendumul din Irlanda privind Tratatul de la Lisabona , alti lideri europeni vor sa aplice insa Tratatul de la Nisa inca in vigoare, in timp ce alti oficiali se gandesc la prelungirea mandatului actualei Comisii Barroso.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea