Social

#nave blocate Zimnicea #seceta Dunare #dunare

Dunarea, secata. 120 de nave, blocate la Zimnicea

Dupa mai multe luni de seceta, nivelul Dunarii a ajuns la un record negativ, Astfel, peste 120 de nave sunt blocate la Zimnicea.


Doi sateliti ai Agentiei Spatiale Europene monitorizeaza nivelul Dunarii, in urma secetei. Cota Dunarii este la cel mai scazut nivel din ultimii 12 ani, ajungand sub nivelul din 2003, atunci cand a fost de 69 de centimetri.

"Aproximativ 120 de nave sunt blocate pe Dunare acum, dintre care 100 nu sunt echipate cu un Sistem Automat de Identificare", a declarat Ion Nedelcu, directorul proiectelor pentru mediu si securitate din cadrul Agentiei Spatiale Romane, citat in comunicat.

Elena Mateescu, directorul executiv al ANM a explicat, la Realitatea TV,  ca,  "daca ar fi sa luam in considerare cele patru luni de seceta, ar trebui sa avem patru luni de precipitatii peste norma. Dar ar rebui ca acest lucru sa fie monitorizat in mai multe zile, pentru ca precipitatiile care au caracter torential au au potential de acumulare redus si, evident, exista un deficit de apa din sol, mai ales dupa luna iulie".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea