Social

#situatie critica # infectari #romania # cazuri de infectari

Situatie critica in Romania! Peste 20.000 de infectari pe zi!

Romania a depasit ieri un nou record absolut de infectari, ajungand la 4.016 de infectari in 24 de ore. Din pacate, creste alarmant si numarul deceselor, dar si a pacientilor internati la ATI.

 

Medicul Virgil Musta avertizeaza ca sistemul sanitar din Romania va fi, in curand, depasit de situatie.

"Sistemul de sananate este deja undeva la refuz, este deja coplesit de numarul de cazuri si presiunea este foarte mare. Probabil ca numarul de cazuri va creste si noi vom trebui sa facem fata sistemului care este la refuz. E un moment dificil. Chiar azi la noi la spital o persoana care a avut nevoie sa se interneze nu am avut loc pentru a-l interna", a declarat medicul Virgil Musta, intr-o interventie la Realitatea PLUS.

In acelasi timp, Sorin Paveliu, expert in politici de sanatate, sustine ca numarul real de infectari este de 20.000 de cazuri, diferenta fiind data de persoanele asimptomatice.

"Stim deja ca, la fiecare caz simptomatic, exista alte 4 care nu sunt simptomatice. Deci noi, astazi, probabil ca avem 20.000 de cazuri noi, ori oamenii astia circula printre noi", spune Sorin Paveliu, expert in politici de sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea