Social

#copii covid #copii internati #spitale pediatrie #situatie alarmanta #sectii ati #romania

Situatie alarmanta in spitalele pediatrice! Paturile pline cu copii infectati cu Covid!

Cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus se resimte si in spitalel de pediatrie din Capitala. Sectiile destinate pacientilor Covid din aceste spitale, inclusiv sestiile ATI sunt pline de copii.

In Spitalul Grigore Alexandrescu exista 13 paturi pentru copii infectati cu COVID-19, 5 dintre acestea in sectia ATI si 8 in sectia Covid. In urma cu doua zile insa, sectia era plina. Acum mai sunt doua locuri libere, insa pot fi ocupate in orice moment.

Medicii avertizeaza ca tot mai multi copii ajung la spital infectati cu virusul SARS-CoV-2, varsta lor fiind tot mai frageda.

In total, in spitalele din Romania exista 307 locuri pentru copii infectati cu coronavirus. Dintre acestea, doar 113 mai sunt libere, iar 33 dintre copii sunt internati la ATI, potrivit realitatea.net.

Ministerul Sanatatii s-a intalnit cu autoritatile pentru a decide suplimentarea paturilor in spitale suport Covid. In urma intalnirilor s-a decis suplimentarea cu 140 de paturi la sectiile de Terapie Intensiva din tara si alte 210 paturi pentru terapie intermediara.  

Sursa foto: playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea