Social

#site #romania #guvern #senat #preşedinţie

Site-urile institutiilor publice romanesti, invechite

Institutiile publice romanesti au adrese de internet greu de recunoscut, iar in cele mai multe cazuri, site-urile oficiale guvernamentale au un web -design greoi si invechit.

Astfel, Senatul Romaniei, Presedintia, Camera Deputatilor si Guvernul au site-uri care sunt departe de perfectiune , informeaza Evenimentul Zilei.

Domeniul Presedintie.ro apartine unei persoane fizice, nu Palatului Cotroceni. El a fost cumparat acum cativa ani de Ion Mihai, un cetatean care nu are nicio legatura cu aceasta institutie. Ideea i-a venit in urma vizionarii unei emisiuni televizate.

El spune ca a anuntat presedintia ca este dispus sa transfere domeniul, dar institutia nu a fost interesata. La Presidency.ro, site-ul oficial al Presedintiei Romaniei, designe-ul arata "parca facut de o persoana care a dat de cateva efecte intr-un program", crede Tudor Rad, specialist in optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare ( SEO ). "In schimb, continutul pare destul de bine structurat", a adaugat Rad.

Catalin Tenita, managing partner la compania TreeWorks, a identificat o alta problema: "Site-ul nu vorbeste explicit despre rolul presedintiei, despre istoricul institutiei, despre Palatul Cotroceni". Consultantul Marius Mailat si-ar dori surse RSS pentru stiri si un design actualizat si "demn de un site al presedintiei". Domeniul Guvern.ro a fost cumparat acum mult timp de cei care detin si Romania.org, unde acum exista un portal turistic. Site-ul guvernului este la adresele Guv.ro sau Gov.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea