Social

#ajutor international # radu tincu #pacienti covid #sistem sanitar #romania #medic

Sistemul sanitar din Romania in colaps: "Am putea ajunge sa cerem ajutor international"

Bilantul infectarilor cu noul coronavirus este in crestere in ultima perioada. Acesta este doar inceputul valului al treilea, iar situatia este cu mult mai grava decat era la inceputul valului doi.

 

Specialistii trag un semnal grav de alarma in privinta situatiei sistemului medical, sustinand chiar ca Romania ar putea ajunge in situatia de a cere ajutor international.

„Cand vorbim, avem 1.266 de pacienti in Terapie Intensiva.  Ganditi-va cum va arata aceasta evolutie daca vom ajunge la 12.000 – 14.000 de cazuri in fiecare zi. Va fi depasita capacitatea sectiilor de Terapie Intensiva si vom ajunge sa cerem ajutor international, asa cum au facut-o si alte tari, tari cu un sistem de sanatate mult mai performant. Ne amintim, in vara trecuta, Italia a solicitat ajutorul Germaniei pentru transferul pacientilor gravi in sectiile de Terapie Intensiva. Acum cand stam de vorba, Cehia a solicitat ajutorul international pentru gestionarea pacientilor gravi”, a declarat Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgenta Floreasca, pentru emisiunea Legile Puterii.

Medicul Radu Ticu a explicat si faptul ca omenirea s-a confruntat cu multe incertitudini in ultimul an. De asemenea, arata ca, spre deosebire de alte tari, Romania nu a luat masuri atat de dure. 

„Multe incertitudini au fost in acest an de zile in legatura cu aceasta pandemie, pentru ca nimeni nu a cunoscut-o. Virusul a fost nou. Am avut nevoie de o perioada de acomodare. In aceasta perioada de un an am inteles un lucru sigur si toata lumea nu il poate contesta, indiferent de tara din care face parte, ca atunci cand pandemia pierde controlul in comunitate, adica se accelereaza cresterea si apare cresterea de cazuri in comunitate, singurul lucru care poate sa opreasca acest fenomen este reprezentat de masurile de restrictie. Daca ne uitam la ce a facut Romania, comparativ cu toate celelalte tari, vedeti ca avem iarasi dubla masura. Multi din cei care sustin aceste masuri de relaxare si critica autoritatile aplica o dubla masura. Se uita in Vest, dar se uita doar acolo unde doresc sa priveasca si sa obtina anumite informatii care ii favorizeaza. Romania a avut un singur lockdown, in luna martie (n.r. a anului 2020), tarile vest-europene au avut doua sau chiar trei lockdown-uri, iar daca ne uitam la Marea Britanie, care a avut un lockdown extrem de sever, ultimul a fost unul care a afectat puternic intreaga populatie”, a mai spus medicul Radu Tincu.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea