Social

Sistemul National de Identitate, un pericol pentru dreptul britanicilor la viata privata

Volumul datelor personale colectate in cadrul Sistemului National de Identitate constituie o amenintare la adresa dreptului cetatenilor la viata privata .

O comisie parlamentara a recomandat Guvernului de la Londra sa reduca numarul acestor date pentru a evita transformarea programului intr-unul de supraveghere, potrivit BBC.

Comisia pentru Politica Interna din Camera Comunelor insista, totodata, ca Executivul sa instituie o serie de clauze drept garantie ca baza de date nu va fie extinsa fara aprobarea parlamentarilor.

sistemul national de Identitate va deveni functional spre sfarsitul anului si va contine informatii despre fiecare britanic cu varsta de peste 16 ani. Comisia a atras atentia asupra consecintelor cu potential dezastruos in cazul in care datele personale sunt prost administrate si a recomandat guvernului sa initieze un plan secundar de gestionare a unor posibile brese de securitate.

Parlamentarii au facut referire la incidentul produs anul trecut cand au fost ratacite datele a 25 de milioane de cetateni britanici.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea