Social

#cnas #asigurare de sanatate #dorin ionescu

Sistemul informatic al CNAS, stricat dupa o luna

Sistemul informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a avut probleme doua zile la rand. Inaugurant in urma cu o luna, sistemul a fost inchis pana luni.

Problemele tehnice nu au impiedicat plata contributiei la asigurarile de sanatate la ghiseu , insa procesul a fost ingreunat.

"Este vorba de o defectiune la programul folosit la constituirea bazei de date. Aceasta defectiune nu ar trebui sa afecteze pe nimeni. Contributia la asigurarile de sanatate se plateste pana pe data de 25 ianuarie. Se poate plati si de la distanta - prin ordine de plata, viramente sau online.

Noi avem doar cinci ghisee functionale, ceea ce inseamna ca, in fiecare zi, indiferent daca functioneaza sau nu sistemul, vom avea 500-600 de oameni la coada. Dovada calitatii de asigurat se poate face si cu ultima chitanta cu care s-au platit asigurarile de sanatate. Aceasta este valabila trei luni", a declarat pentru Gandul.info directorul CNAS , .

Intrebat cat a costat sistemul informatic furnizat de compania Oracle, directorul CNAS a raspuns scurt: "Asta este problema acum? Mai avem de platit inca 15 ani de-acum incolo".

Potrivit unor surse neoficiale, in sistemul informatic au fost investiti 44 de milioane de euro, din care pana acum s-au cheltuit 36 de milioane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea