Social

#sistem sanatate #romania #clasament #ue

Sistemul de sanatate romanesc, tot mai slab comparativ cu tarile UE

Romania se situeaza pe locul 27 din 31 Indexul european al sistemelor de sanatate din Europa dat publicitatii joi, la Bruxelles.

Aceasta performanta este mai slaba decat cea de anul trecut, cand Romania era pe pozitia a douazeci si cincea, informeaza Agerpres.

"Romania sufera mai putin de probleme legate de stilul de viata, care include consumul de alcool sau fumatul, decat alte tari din zona, avand in acelasi timp cea mai mica rata a obezitatii dintre toate statele europene. Deci situatia generala este mai degraba favorabila, ceea ce face cu atat mai ingrijoratoare starea prezenta a lucrurilor. Sistemul are urgenta nevoie de imbunatatiri in toate subdomeniile, in special cel al rezultatelor, unde Romania este clasata in acest an pe ultimul loc . Propunem Romaniei sa 'traga cu ochiul' la vecinii unguri ", afirma Johan Hjertqvist, presedintele Health Consumer Powerhouse, la analiza rezultatelor pentru Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea