Social

#internet #inchidere internet #securitate cibernetica

Sistemul care ar putea inchide internetul din lumea intreaga

O companie americana a creat o echipa de elita care ar putea sa readuca la viata internetul in cazul unei crize majore de securitate cibernetica. Astfel, ca Paul Klane, este persoana care detine practic tot controlul asupra internetului in lume. Sistemul de resetare a internetului este format din 14 chei, realizat intr-o maniera ultraperfomanta de securitate.

Fiecare dintre cei 14 detinatori principali ai cheilor are o cheie traditionala din metal pentru cutie de siguranta in care se regaseste un smartcard. Acesta activeaza o masinarie care creeaza o noua cheie principala, ce este folosita pentru asigurarea autenticitatii DNS-ului (sistemul de nume al domeniilor).

Detinatorii de chei fac parte dintr-o organizatie numita Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Acestia se intalnesc de patru ori pe an intr-o intalnire oficiala in care beau bere si mananca pizza. Unii dintre membrii sunt alesi in functie de pozitia lor geografia, altii in functie de experienta, insa nicio tara nu poate avea prea multi detinatori de chei.

Sursa foto: time.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea