Social

#siria #israel #avigdor lieberman

Siria nu vrea pace, spune seful diplomatiei israeliene

Avigdor Lieberman , Ministrul israelian de externe, considera ca Siria nu vrea pace cu Israelul, desi a indicat ca vrea sa se apropie de SUA.

Declaratiile lui Lieberman vin la doar cateva zile dupa ce presedintele sirian, Bashar Al-Assad, a aratat ca ar fi deschis la o vizita a lui Barack Obama la Damasc. "Siria nu vrea pacea cu Israelul, de fapt este cel mai negativ element de pe scena internationala", a spus el.

Siria si Israelul au inceput in 2008 negocieri indirect de pace, prin medierea Turciei. Subiectul conflictului diplomatic este insistent Siriei pentru retragerea fortelor armate ale statului evreu de pe Inaltimile Golan .

"Siria este prima tara care a felicitat Iranul pentru alegerile prezidentiale si continua sa aiba relatii cu Coreea de Nord si sa infiltreze arme in sudul Libanului pentru Hezbollah, precum si in Irak, pentru gruparile teroriste", a subliniat el.

Negocierile au fost suspendate in luna decembrie a anului trecut, dupa ofensiva israeliana in Fasia Gaza, dar Lieberman a explicat ca tara sa este pregatita acum pentru negocieri directe cu Siria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea