Social

#Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta #protectie civila #sirene de alarmare #sirene

Sirenele de alarmare vor suna lunar! Iata de cand se vor auzi

Exercitiile pentru testarea si verificarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila vor avea loc lunar, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

IGSU a anuntat, marti, ca in toate judetele tarii vor avea loc exercitii de verificare a functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

"Incepand cu luna august, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, in intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente la nivel national. Simularile vor incepe miercuri, 02 august a.c. si vizeaza atat verificarea echipamentelor care pot fi actionate in mod centralizat (simultan), dar si a celor cu actionare locala. Totodata, rezultatele verificarilor vor fi centralizate la nivel judetean si vor face obiectul unor analize in comitetul judetean pentru situatii de urgenta, in vederea imbunatatirii modului de alarmare a populatiei in situatii de protectie civila”, se arata intr-un comunicat al IGSU.

Sursa foto: mediafax 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea