Social

Sinistratii sint pinditi de boli

In timp ce Dunarea continua sa sape digurile la temelii, sinistratii au un nou inamic: parazitii.

In tabara sinistratilor din Rast, judetul Dolj, au aparut paduchi si exista riscul sa izbucneasca o epidemie de hepatita . Sinistratii de aici s-au imbolnavit din cauza conditiilor insalubre din tabara, unde exista doar doua dusuri mobile, iar oamenii nu le folosesc nici pe acestea.

Desi ar fi putut sa se mute in conditii mai bune, intr-o cazarma de la Bailesti, oamenii au refuzat oferta. Ei spun ca nu-si pot lasa de izbeliste animalele, pe care nu au voie sa le ia cu ei.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu , a vizitat de curind tabara de la Rast si a precizat ca o masura urgenta care se impune este separarea oamenilor de animale.

Nici in tabara de sinistrati de la Spantov, judetul Calarasi, nu se respecta conditiile minime de igiena: cei 200 de sinistrati nu au unde sa se spele si au doar patru toalete sapate in pamint.

Debitul Dunarii la intrarea in tara scade de la ora la ora, iar debitele principalelor riuri sint stationare sau in scadere. Conform hidrologilor, apele Dunarii vor incepe sa creasca din nou din 6 mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea