Social

#autoritati #radauti-prut #inundatii #case #sinistrati

Sinistratii din Radauti-Prut, nu vor terenurile date de autoritati

Sinistratii din localitatea Radauti Prut , nu vor sa se mute. Mare parte dintre acestia refuza categoric ideea de a pleca de pe locurile unde au muncit o viata intreaga. Ei au inaintat un memoriu scris catre Prefectura Botosani prin care cer, pe proprie raspundere , sa isi reconstruiasca locuintele exact pe locul celor distruse de ape.80 de familii din Radauti Prut, din cele 100 pentru care autoritatile botosanene au gasit deja terenuri pe care sa isi recladeasca locuintele, nu vor sa fie stramutati. Oamenii spun ca terenul pe care ar trebui sa isi mute gospodariile este in panta si este afectat de alunecari. In plus, ei cred cu tarie ca Prutul nu va mai face asa un prapad in urmatorii ani si ca nu mai sunt in primejdie.

"Noi vom aduce toti specialistii care isi vor pune avizul necesar pentru a vedea daca aceasta zona este buna sau nu pentru reconstructia caselor", a declarat primarul din Radauti Prut, Nichiteanu Viorel.

Subprefectul de Botosani spune ca localnicii sunt in continuare in pericol pentru ca digurile de pe Prut au fost rupte.

"Au inaintat 80 de gospodarii, cu un memoriu semnat de 80 de persoane si in spate in plus au mai anexat si declaratii pe propria raspundere ca nu au nicio pretentie in situatia in care ar fii inundati din nou", a afirmat subprefectul de Boto?ani, Mihai Elvadeanu.

Pana vor primi materiale de constructii sa isi refaca locuintele, 144 de familii din Radauti Prut locuiesc pe la rude ?i in 80 de module amplasate la intrarea in localitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea