Social

Sindicatul Solidaritatea pregateste un miting cu 5.000 de oameni

Motivul – ministrul Pacuraru nu inregistreaza conflictul de munca din ArcelorMittal .

Cu o zi inainte de expirarea Contractul colectiv de munca de la arcelormittal galati, joi, 12 iunie, sindicatul Solidaritatea va organiza un miting la care mizeaza pe participarea a 5.000 de angajati ai combinatului siderurgic. Dupa cum a declarat Gheorghe Tiber, presedintele Solidaritatea, protestul sindicalistilor se indreapta, in primul rand, impotriva ministrului Muncii, Paul Pacuraru , care refuza sa inregistreze conflictul de interese din combinatul galatean.

Mitingul va avea loc pe platforma de langa Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati, intre orele 15 si 16,30, dupa care siderurgistii se vor deplasa intr-un mars pana in fata Prefecturii. Timp de 30 de minute, sindicalistii vor picheta Prefectura, pentru a-si arata nemultumirea in legatura cu reactia ministrului Muncii si a Justitiei galatene, despre care cred ca le-a intrerupt ilegal greva generala declansata in urma cu o luna.

Liderii sindicalistilor de la Solidaritatea se vad in imposibilitatea de a mai putea apara drepturile membrilor de pe platforma ArcelorMittal Galati, din cauza piedicilor care li se pun in legatura cu negocierea unui nou Contract colectiv de munca .

Din cauza turului doi al alegerilor locale, municipalitatea incearca sa stopeze acest miting urmat de mars, de frica unei eventuale turnuri politice pe care ar putea sa o ia actiunea.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea