Social

#sindicate #concediu fara plata #norma

Sindicatele nu vor concediu fara plata, vor jumatate de norma

Sindicalistii resping propunerea concediului fara plata de 10 zile pentru bugetari, inaintata de ministrul Finantelor, si ofera ca solutie alternativa reducerea timpului saptamanal de lucru, pana la 20 de ore.

Liderii sindicatelor s-au declarat impotriva concediului fara plata. Ei sustin ca cele 10 zile libere ale bugetarilor vor avea ca efecat scaderea pensiilor.

"Nu putem accepta concediul fara plata de 10 zile. Trebuie ca fiecare institutie sa discute cu sindicatele si sa convina asupra reducerilor de personal sau sa faca alte reduceri pe care nu le-au avut pana acum in vedere. O alta varianta pe care o vom avansa in discutiile de saptamana viitoare cu premierul va fi reducerea saptamanii de lucru de la 40 de ore la 38 de ore pentru ca, daca ai 10 zile fara plata, aceste zile nu vor vi luate in calcul la pensie si vor duce la diminuarea acestora", a declarat vicepresedintele Cartel Alfa , Luca Octavian, citat de Cotidianul.

Presedintele BNS, Dumitru Costin , crede ca o solutie buna ar fi reducerea zilei de lucru de la opt la patru ore pentru o perioada limitata de timp. Costin sustine si reducerea orelor suplimentare si diminuarea deplasarilor nejustificate ca masuri de reducere a cheltuielilor.
 
Masura sustinuta de ministrul Gheorghe Pogea va realiza o economie de 1,5 miliarde de lei prin trimiterea in concediu fara plata a celor aproape 1,4 milioane de bugetari pentru 10 zile in perioada septembrie-noiembrie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea