Social

#sindicate #buget #lege de salarizare #inghetare salarii #concediere #invatamant #traian băsescu

Sindicatele nu au primit nimic de la Cotroceni

In urma intalnirii cu presedintele Traian Basescu, sindicatele din Educatie au plecat cu mana goala. Singura promisiune care li s-a facut a fost o noua intalnire la Cotroceni.

Traian Basescu vrea continuarea reformelor din invatamant, in ciuda faptului ca promisiunea electorala de a creste salariile cadrelor didactice nu poate fi respectata.

Seful statului a spus dupa intrevedere ca "a fost o surpriza foarte placuta responsabilitatea cu care sindicatele trateaza problema necesitatii reformei in sistemul de educatie. Am intrebat foarte deschis sindicatele daca isi mentin semnatura pe Pactul pentru educatie si pe Strategia pentru educatie, pe care au semnat-o inaintea promulgarii legii de salarizare a cadrelor didactice. Niciunul din sindicate nu a denuntat semnatura pe care au dat-o", citat de Cotidianul.

Dupa ce a spus ca educatia ramane o prioritate chiar si in timp de criza, presedintele a anuntat o noua intalnire cu sefii sindicatelor, care va avea loc dupa Pasti.

Guvernul a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca marirea salariilor profesorilor ar putea avea loc in ianuarie 2010. Daca vor exista cresteri salariale in acest an, ele vor fi aplicate numai salariilor mici, conform premierului Emil Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea