Social

#sindicate #scoala #concediu fara plata

Sindicatele din Educatie vor amanarea inceperii anului scolar

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, se opune propunerii sindicatelor de a amana inceperea anului scolar prin calcularea celor 10 zile de concediu fara plata incepand cu 15 septembrie , prima zi a anului scolar.

Propunerea sindicatelor de a amana anul scolar nu este privita cu ochi buni de ministru, care cauta in continuare alte solutii. 

"Anul scolar este an scolar , el are un numar de zile, pentru fiecare zi din anul scolar exista o planificare a curricumului scolar si ca urmare orice zi (in care nu se lucreaza, n.r.) este o zi pierduta pentru scoala si personal nu pledez pentru asa ceva", a declarat Andronescu, citata de Realitatea.net.

Ajustarea cheltuielilor cu personalul, prin reducerea programului de lucru sau prin micsorarea temporara a salariilor, va fi lasata la latitudinea fiecarui ministru.

Gheorghe Pogea , ministrul Finantelor, a explicat ca masurile temporare pot fi decise in cadrul fiecarui minister si ca bugetarii si-ar putea lua zile libere, si-ar putea reduce temporar programul de lucru, sau ar putea combina cele doua variante.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea