Social

#sindicat #fmi #imprumut #emil boc #dumitru costin

Sindicatele cer FMI neacordarea celei de-a treia transe a imprumutului, Boc spune ca sunt bani

Sindicalistii romani cer Fondului Monetar International(FMI) sa nu acorde a treia transa a imprumutului catre Romania pentru “a da o lectie” clasei politice romanesti. In acest timp, premierul Emil Boc a declarat astazi ca plata salariilor si pensiilor nu va avea de suferit in cazul in care tara noastra nu va primi cea de-a treia transa a banilor de la institutiile monetare internationale.

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin a declarat ca institutia pe care o conduce si restul marilor confederatii sindicale au cerut reprezentantilor FMI sa nu accepte acordarea celei de-a treia transe a imprumutului catre tara noastra. "Trebuie sa dam o lectie clasei politice, pentru ca au adus Romania in aceasta criza politica si am cerut FMI sa nu se acorde cea de-a treia transa", a declarat Costin, pentru NewsIn

In urma discutiilor cu oficialii Fondului Monetar International, sindicalistii au declarat ca nu s-a discutat despre inghetarea salariilor si nici despre disponibilizari, dar ca reprezentantii FMI si-au declarat nemultumirea fata de neaprobarea celor trei legi pe care guvernul s-a angajat sa le adopte pana acum - legea responsabilitatii fiscale, legea unitara a salarizarii si cea a pensiilor publice.

Tot astazi, premierul in exercitiu, Emil Boc, a declarat ca salariile si pensiile vor fi platite fara probleme pana la sfarsitul acestui an chiar daca FMI nu va elibera si a treia transa din imprumutul catre Romania. "Daca va veni transa de la Fondul Monetar va fi mult mai simpu, daca nu, tot vom putea plati prin alte mecanisme financiare la care deja lucram”, a declarat Boc, care s-a aflat astazi in vizita la autostrada Arad-Timisoara.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea