Social

#sanatate #legea salarizarii unice #negocieri

Sindicalistii din sanatate, multumiti de negocierile cu guvernul

Intalnirea cu reprezentantii Guvernului pe tema legii unice a salarizarii le-a fost benefica sindicalistilor din Sanatate. Salariile mici din domeniul sanitar urmeaza sa creasca cu 78% pana in 2015.

Marius Petcu , presedintele Sanitas, a asigurat medicii ca vor primi in continuarea tichetele de masa care erau in pericol si a explicat cresterea accelerata a salariilor mici incepand cu anul viitor.

Coeficientii de calcul pentru grila de salarizare unica vor creste de la 4,1 si 5,1 la 4,3 si respectiv 5,25 in noua forma a legii.

"Am salvat toate sporurile specifice sistemului sanitar. A mai ramas o problema cu sporul de stres si de incordare psihica, este o interpretare pe care Ministerul de Finante o da, neconvenabila noua, dar sper sa o rezolvam astazi", a declarat Marius Petcu, citat de Realitatea.net.

Cresterea salariilor mici pana in 2015 va fi insotita de o crestere medie de 56% a salariilor din sistemul sanitar .

Noile modificari ale grilei aduc un coeficient de 5,25 salarii minime pentru medicii primari. Managerul de spital va avea in continuare un coeficient 6,8, in timp ce un medic stagiar numai 1,9. Coeficientul asistenelor a ramas neschimbat in noua varianta, ele vor castiga intre 1,5 si 3,3 salarii minime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea