Social

Sindicalistii din Federatia "Spiru Haret" intra in greva generala in noiembrie

Profesorii afiliati la Federatia " Spiru Haret " intra in greva generala pe termen nelimitat pe 16 noiembrie. Presedintele executiv al federatiei sindicale, Marius Nistor , a anuntat astazi ca deocamdata nu a fost stabilit calendarul protestelor.

Sindicalistii de la “Spiru Haret” au precizat faptul ca nu stiu care vor fi modalitatile de protest ale celorlalte federatii sindicale, insa din discutiile existente pana acum se preconizeaza declansarea grevei generale. Amanarea unei decizii in acest sens a fost cauzata de organizarea protestului desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti.  

"Din cauza numarului mare de membri si a miscarilor de protest de saptamana aceasta inca nu a fost finalizat referendumul, dar din ceea ce avem pana acum, 90% din voturi sunt pentru greva", a precizat, pentru Realitatea.net, Simion Hancescu de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant( FSLI ).

Acelasi lucru se va intampla si in cazul Federatiei Educatiei Nationale(FEN)
. Reprezentantii acesteia au spus ca referendumul in interiorul FEN va fi finalizat saptamana viitoare.

Sindicalistii din Educatie sunt nemultumiti fata de prevederile din Legea unitara a salarizarii bugetarilor, despre care spun ca odata cu intrarea in vigoare, va aduce o scadere a veniturilor. In plus, profesorii sunt suparati pe masura privind trimiterea in concediu neplatit timp de 10 zile a salariatilor din domeniul public in perioada octombrie - decembrie 2009 si de concedierea unui numar mare de salariati anuntata pentru anul 2010.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea