Social

#bugetar #educatie #sindicat #greva #profesor

Sindicalistii din Educatie vor greva generala pe termen nelimitat, din 16 noiembrie

Profesorii vor declansarea grevei generale, incepand cu 16 noiembrie, dupa ce au anuntat ca vor inchiderea scolilor pe 1 octombrie. Sindicalistii din Educatie vor sa propuna Aliantei Bugetarilor ca aceasta masura de protest sa fie pe perioada nedeterminata, in cazul in care problemele legate de salarizarea bugetarilor nu vor fi rezolvate.

Reprezentantii profesorilor au precizat astazi ca se afla in discutii pentru stabilirea la nivel local a unui calendar de participare la protestele Aliantei Bugetarilor, care, anterior, anuntau ca vor declansa greva generala pe 5 octombrie, in cazul in care Parlamentul va vota legea salarizarii unice si pe cea a Educatiei. Cele doua proiecte de lege se afla la Parlament dupa ce Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pentru ele.

Potrivit Realitatea.net, presedintele Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Pop, a declarat, marti, ca circa 4.000 de cadre didactice de la aproximativ 110 unitati de invatamant din judet se afla de luni in greva japoneza, nemultumite de prevederile din legea salarizarii unice, el precizand ca numarul protestatarilor va creste in zilele urmatoare.

Dascalii din Maramures vor ramane in greva japoneza pana in 5 octombrie, zi in care se vor alatura protestului national anuntat de Alianta Bugetarilor. Profesorii reclama prevederile Legii salarizarii unice a bugetarilor. Conform Realitatea.net, odata cu adoptarea acestei legi, prin intrarea in vigoare a articolului 49 din lege, mai multe articole de lege privind Statutul personalului didactic, vor fi abrogate.

Aceste articole fac referire la indemnizatia pentru personalul didactic care are resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in localitati izolate , gradatia de merit, salariul de merit, sporul de stabilitate, sporul pentru suprasolicitare neuropsihica, indemnizatiile pentru personalul de conducere, de indrumare si de control si alte stimulente prevazute in contractul colectiv de munca .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea