Social

#cartel alfa #proteste #sindicate #sindicalisti #negocieri

Sindicalistii din Cartel Alfa ameninta din nou cu proteste

Sindicalistii din Cartel Alfa pregatesc o noua serie de proteste. Reprezentantii sindicatelor au anuntat astazi ca au decis sa organizeze un miting de amploare in Bucuresti, dar si sa actioneze Guvernul in judecata. Principala nemultumire a sindicalistilor se refera la prin care se intentioneaza reducerea sporurilor si primelor in cazul angajatilor din sistemul public.

Sefii Cartel Alfa ameninta si ca in cazul in care ordonanta care reduce sporurile si primele va intra in vigoare, se vor organiza si vor iesi in strada pentru proteste si, in plus, vor da Guvernul in judecata. Sindicalistii au anuntat si ca vor cere Guvernului sa prezinte planul anticriza care a fost stabilit pentru redresarea economiei romanesti.

Aproape 4.000 de sindicalisti din Cartel Alfa au pichetat luni prefecturile din tara, Ministerul Muncii si sediile centrale ale PSD si PD-L din Bucuresti, protestand fata de ordonanta de Guvern prin care se intentioneazareducerea primelor si a sporurilor.

In urma negocierilor de luni dintre sindicate si Ministerul Muncii s-a hotarat ca sporurile sa nu fie eliminate, insa fiecare institutie ordonatoare de credite va putea sa faca orice, inclusiv disponibilizari sau negocieri cu salariatii referitoare la valoarea sporurilor, astfel incat sa se poata incadra in bugetul aprobat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea