Social

#protest #greva #cartel alfa #sindicalisti

Sindicalistii de la Cartel Alfa vor iesi in strada in luna iulie

Aproximativ cinci sute de mii de sindicalisti afiliati Cartel Alfa au participat astazi la greva de 15 minute organizata la nivel national. Liderii sindicali au anuntat ca cateva mii de grevisti, membri ai Cartel Alfa, vor protesta in Capitala la inceputul lunii iulie.

Intentia membrilor Confederatiei Sindicale Cartel Alfa este sa atraga atentia Guvernului in legatura cu aplicarea planului de masuri anti-criza , mai ales in domeniul industriei. "Guvernul nu a pus in aplicare masurile anticriza si, daca va continua pe acest drum, va duce la falimentarea mediului privat", a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea pentru Realitatea TV.

Sindicalistul a avertizat asupra faptului ca exista riscul ca din toamna sa nu mai poata fi platite salariile si pensiile. Aceste declaratii par a fi sustinute si de faptul ca ieri, ministrul Muncii a anuntat ca va cere o rectificare bugetara pentru a putea plati pensiile pana la sfarsitul anului.

"Daca Guvernul nu intervine urgent cu un pachet de masuri anticriza , ne vom confrunta cu o criza teribila si nu stiu de unde vom mai avea bani pentru plata pensiilor si salariilor. E posibil ca, astfel, sa ne confruntam in toamna cu ample actiuni de protest", a adaugat Dandea.

 

Citeste si:

Sindicalistii Cartel Alfa intra maine in greva generala

Ministerul Muncii cere o noua rectificare bugetara pentru a plati pensiile

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea