Social

Sindicalistii de la ArcelorMittal au protestat in Europa

Reprezentantii sindicatului ArcelorMittal Galati au incheiat, sambata, turneul efectuat in Europa, ei cerand, in principal, marirea salariilor si desecretizarea contractului de privatizare al SIDEX .

Aproximativ 30 de membri ai sindicatelor "Solidaritatea" din Galati si Hunedoara ale companiei siderurgice ArcelorMittal au protestat, joi, in fata sediului Comisiei Europene, Berlaymont, din Bruxelles, agitand steaguri romanesti, pancarte si intonand cantece cu continut patriotic. Scopul prezentei lor la Bruxelles a fost depunerea unei petitii la sediul Comisiei Europene, pentru a atentiona institutiile UE in privinta subventiilor pe care le-ar fi primit compania ArcelorMittal, dupa privatizare, de la statul roman.


Protestatarii solicita indexarea fondului de salarii pentru 2008 cu 25 la suta, plata orelor lucrate sambata si duminica prin acordarea unui spor de 50 la suta, aplicat la salariul de baza, majorarea celor patru prime anuale de la 120 la 300 RON fiecare si plata, timp de 36 de luni, a salariului de baza al lucratorului care a decedat intr-un accident de munca catre familia acestuia. Cu o zi in urma, protestatarii s-au aflat in Luxemburg, pentru a manifesta in fata sediului central al companiei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea