Social

Sindicalisti in afaceri-fantoma

Dumitru Costin si Matei Bratianu, liderii BNS , sint actionari la o firma careia intr-un singur an i-a crescut cifra de afaceri de 175 de ori. Firma se lauda ca a facut afaceri cu numeroase institutii de stat.
Firma Interactive Commtech Development SA, la care Costin si Bratianu sint actionari, a reusit o performanta mai mult decit notabila: intr-un singur an, cifra de afaceri a societatii a crescut de 175 de ori. Pe site-ul firmei, se explica aceasta prin contractele incheiate cu institutii de stat, precum ministerele Apararii, de Externe, de Finante, de Interne si trei servicii secrete : SIE, SRI si STS.

Potrivit registrului Ministerului Finantelor, firma Interactive Commtech Development SA a fost inregistrata pe 20 februarie 2001. In primul an de activitate a inregistrat o pierdere de peste 336 de milioane de lei. In 2002, a reusit sa scoata capul la suprafata, inregistrind la sfirsitul anului un profit de 20 de milioane de lei. Boom-ul a fost inregistrat in 2003, cind cifra de afaceri a firmei a crescut la 17,7 miliarde de lei, iar profitul net, la aproape 3,5 miliarde de lei. Trendul bun a fost pastrat si in 2004, cind cifra de afaceri a societatii a fost de 15 miliarde de lei, iar profitul net, de 3,1 miliarde de lei.
Am facut si eu cum a facut Copos

Interactive Commtech Development SA vinde sisteme de telecomunicatii digitale, fiind distribuitorul in Romania al unor firme americane. Dumitru Costin ne-a declarat ca a cumparat 3% dintre actiunile acestei firme, la fel ca si Matei Bratianu, in anul 2004, in baza unei bune prietenii pe care o are cu actionarul principal al firmei, Zins Liviu Grigore. Am dreptul asta, nimeni nu-mi interzice, spune Costin. Am facut si eu cum a facut Copos. Si el a cumparat, acum trei ani, actiuni la o firma de telefonie mobila, care acum au crescut considerabil, dupa ce un colos mondial a cumparat cu totul respectiva firma, a explicat Costin.
De unde aveti informatiile astea?

Zins Liviu Grigore, actionarul principal (35%) si administratorul firmei, nu este foarte dispus sa vorbeasca despre activitatea acesteia: De unde aveti informatiile astea? Sa stiti ca noi nu am pornit in aceasta afacere de la zero. Fiecare a venit cu partea lui de contributie.

Pe site-ul firmei, am aflat, in urma cu doua saptamini, ca societatea a derulat contracte cu institutii de stat ca MAE, MApN, SIE, SRI, STS, MI si MF. Dupa ce am trimis adrese oficiale catre toate aceste institutii, in care am cerut sa ni se precizeze cuantumul afacerilor incheiate si daca s-au organizat licitatii, site-ul firmei a fost modificat. Nu au mai aparut numele celor sapte institutii de stat, ci doar sintagma institutii de stat. Surpriza o reprezinta raspunsul primit de la Ministerul Finantelor, MAI, SIE si STS, care ne-au informat ca aceste institutii nu au incheiat afaceri cu Interactive Commtech Development SA. Reprezentantii acestor institutii ne-au spus ca au incercat sa ia legatura cu conducerea firmei, dar numerele de telefon afisate pe site sint nealocate, iar sediul firmei nu se afla la adresa specificata pe site. Intr-adevar, exista lucruri care nu corespund cu informatiile afisate pe site. E adevarat ca firma noastra nu a incheiat contracte cu o serie dintre acele institutii de stat. Noi am vrut sa spunem ca partenerii care au venit in aceasta afacere au facut, prin alte firme, afaceri cu acele ministere. Numerele de telefon nu mai sint valabile, deoarece sediul firmei a fost mutat in Baneasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea