Social

Simbolurile sovietice si naziste, interzise in tarile baltice

Lituania este tara din fosta Uniune Sovietica cu cele mai aspre restrictii in ceea ce priveste afsajul public al simbolurilor sovietice si naziste . Parlamentul lituanian a votat o lege prin care afisarea oricaror imagini ale liderilor sovietici sau nazisti va fi considerata o ofensa adusa statului.

Printre simbolurile mentionate in textul legii se numara steaguri, embleme , insigne sau etichete cu insemnele cu secera si ciocanul sau zvastica , informeaza BBC.

Opinia publica este de parere ca alaturarea simbolurilor sovietice cu cele naziste va produce nemultumire la Moscova. Legea mai interzice ascultarea imnurilor sovietic si nazist , dar nu precizeaza daca este interzis si imnul actual al Rusiei care foloseste muzica imnului sovietic cu alte versuri.

Si Estonia a luat o masura asemanatoare, interzicand simboulrile sovietice si naziste, act pe care Rusia l-a calificat drept „blasfemie” si o incercare de a rescrie istoria. Potrivit viziunii rusesti, cele trei state baltice au fost eliberate de sub Germania nazista de uniunea sovietica si apoi au aderat in mod voluntar la aceasta.

Statele baltice au fost sub ocupatie ruseasca pana in anul 1991, cand s-a prabusit Uniunea Sovietica.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea