Social

#nutu camataru #sile camataru #condamnare inchisoare

Sile si Nutu Camataru, condamnati la 15 si respectiv 13 ani de inchisoare

Fratii Sile si Nutu Camataru au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate 15, respectiv 13 ani de inchisoare. Judecatorii Tribunalului Bucuresti s-au pronuntat marti in dosarul in care au fost trimisi in judecata 35 de interlopi care fac parte din clanul Camatarilor, informeaza NewsIn.

Procurorul de sedinta a enumerat, pe 20 ianuarie, la ultimul termen de la Tribunalul Bucuresti, activitatea infractionala a clanului, aratand ca fratii Camataru se fac vinovati de distrugerea unor dosare, clanul ajungand sa controleze si medieze conflicte intre interlopi. Anchetatorul a mai aratat ca fetele racolate de proxeneti erau trimise in Elvetia pentru prostitutie si preluate acolo de sora fratilor Balint.

In plus, membrii retelei ar fi oferit 55.000 de dolari pentru a amana o condamnare a unuia dintre frati. "A fost o reala incercarea de parazitare a sistemului de justitie", a concluzionat procurorul de sedinta. Avocatii inculpatilor au incercat, timp de sase ore, sa minimalizeze activitatea grupului organizat specializat in proxenetism, sechestrare si trafic de persoane si talharii, cerand amanarea luarii unei decizii. Judecatorul a respins toate exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de aparatori, in final, inculpatii avand cuvantul.

Astfel, Vasile Balint, numit Sile Camataru, a declarat ca se vede in aceeasi situatie ca in 2005, cand a fost condamnat pe nedrept la 13 ani de inchisoare. Fratele acestuia, Ion Balint, zis Nutu Camataru, a negat, la randul lui, toate acuzele procurorului de sedinta, sustinand ca nu a mituit niciun magistrat pentru a scapa de puscarie, ca nu si-a furat propriile dosare din instante, plangandu-se, totodata, de tratamentul discriminatoriu de care are parte in inchisoare.

Ulterior, avocatii au cerut achitarea clientilor lor, contopirea pedepselor sau, dupa caz, schimbarea incadrarii juridice, nu inainte de a infiera mass media pentru mediatizarea acestui proces. In 2007, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata, intr-un nou dosar penal, pe fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti sub numele de Sile si Nutu Camataru, acuzandu-i ca, in perioada 2002 -2004, au initiat un grup infractional organizat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea