Social

Sile Camataru a fost trimis in judecata

Vasile Balint, zis Sile Camataru , si locotenentul sau Fluturica, alaturi de alte sase persoane, au fost trimisi in judecata ieri de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au stabilit ca cei opt au santajat si lipsit de libertate doua persoane pe care le-au extorcat de sume importante de bani. Sile Camataru , Silviu Dudita (zis Fluturica), Stefan Calin (zis Fanuta), Elena Irina Cerga, Laurentiu Roman, Cristian Gheorghe (zis Masca) si Bogdan Rohat (zis Bobi) vor fi judecati de Tribunalul Bucuresti. Victor Roberto Anghel este singurul judecat in stare de libertate in acest caz.
Potrivit rechizitoriului, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, Sile Camataru - impreuna cu complicii sai, toti facand parte dintr-un grup organizat - l-au jefuit pe Shaul Peleg de bijuterii, ceas, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei si o geanta din piele cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase. Procurorii sustin ca Shaul Peleg a fost atras in cursa de Elena Cerga, care s-a prezentat strainului drept Eva Tudor. Femeia - care era in relatii cu Sile Camataru - a iesit de mai multe cu Peleg, iar in seara de 7 spre 8 septembrie 2003 (in noaptea nuntii lui Alexandru Barbu, zis Pelicanu, desfasurata la restaurantul Calypso), l-a atras pe israelian in apartamentul sau. Peleg a fost adormit si pus intr-un pat, timp in care locotenentii lui Sile Camataru l-au jefuit de bijuterii, bani si alte bunuri si apoi l-au abandonat pe acesta in Piata Amzei. Potrivit anchetatorilor - operatiunea a fost dirijata prin telefon de Sile Camataru, care a participat, pentru o vreme, la nunta lui Alexandru Barbu. Acolitii lui Camataru i-au spus lui Peleg ca sunt lucratori de politie si ca el este cercetat pentru trafic cu droguri. Ei au uzat de forta pentru a-l determina pe Peleg sa-i insoteasca. Peleg cere inculpatilor 142.000 de euro, din care 42.000 euro reprezinta contravaloarea bunurilor sustrase, iar 100.000 euro daune morale.


Palmaresul infractional
Sile Camataru a fost condamnat, in 1988, la opt ani de inchisoare pentru tentativa la furt calificat , insa a beneficiat de decretul din ianuarie 1990 si a fost eliberat. Dupa cinci luni, Judecatoria Sectorului 5 l-a condamnat pe Balint la cinci ani de detentie pentru 32 de fapte de furt calificat, insa pedepsele au fost gratiate, potrivit decretului din 1990. In iulie 1995, Vasile Balint este condamnat iar, la doi ani de inchisoare pentru fals privind identitatea . El a stat in arest din 28 septembrie 1994 si pana in 12 decembrie 1994, cand i-a expirat mandatul de arestare preventiva. A fost rearestat in 21 septembrie 2001 si eliberat in 17 decembrie 2001, mai avand de executat un rest de pedeapsa de 271 de zile. Totodata, in 29 iulie 2004, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sile Camataru la sase ani de inchisoare pentru talharie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea