Social

#flagel comunist #copii #moarte #virusul hiv #sida

SIDA, subtipul F, bomba cu ceas lasata de Ceausescu

Zeci de tineri din Romania descopera acum, la 18-19 ani, ca sunt infectati cu HIV, ei fiind contaminati cu virusul mortal in primii ani de viata, in epoca lui Nicolae Ceausescu .

Zeci de tineri descopera acum, la varsta 18-19 ani, ca sunt infectati cu HIV. Victime ale sistemului sanitar comunist, ei s-au contaminat cu acest virus in primii ani de viata, cand au avut ghinionul sa aiba nevoie de asistenta medicala , relateaza cotidianul Romania Libera.

Marilena Boaru rasuceste intre degete un elastic de par, iar lacrimile i se rostogolesc navalnic, innodandu-se in barba.

Povestea Larisei, singura ei copila, se scurge lin, prin plansul mamei care a fost nevoita sa indure chinul copilei de 19 ani care s-a stins intr-un spital din Iasi, cu doar trei luni in urma. Era bolnava de SIDA.

"Doamne, cum nu am stiut... Ii ieseau in ultimii ani niste bube pe corp, am fost chiar la Sectia dermato si mi-a dat niste unguente, cine sa se gandeasca ca e bolnava de asa ceva. A ramas insarcinata cu un baiat din vecini si sarcina i-a declansat boala. Asa mi-au spus medicii la spitalul din Iasi, dar nu am stiut. Era la sfarsitul anului 1988, am avut probleme la nastere, i-au facut o transfuzie, asa cum era pe atunci, si medicii spun ca atunci a fost infectata. Numai ce m-am trezit pe la 4 luni de sarcina ca rau si rau, nu putea sta pe fund, am chemat salvarea intr-o seara si au dus-o la Iasi. Acolo am aflat cumplita veste. A cazut ca trasnetul", povesteste mama Larisei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea