Social

#ungaria #restrictie gaze #mol

Si ungurii ar putea avea restrictie la gaze

Ungaria nu poate garanta furnizarea de gaze naturale catre gospodarii pentru mai mult de cateva saptamani, in cazul in care disputa dintre Ucraina si Rusia nu va lua sfarsit, a declarat directorul executiv al companiei petroliere MOL , Zsolt Hernadi.

Guvernul a pus la dispozitie 500 milioane metri cubi de gaze naturale din rezervele strategice, a anuntat miercuri postul de radio InfoRadio.

Directorul executiv al companiei de transport al gazelor, FGSZ, Ianos Zsuga, a declarat ca accesul la rezervele strategice asigura inca 3,6 milioane metri cubi de gaze naturale.

In cazul in care furnizarea de gaze naturale prin Ucraina nu va reincepe, iar temeperaturile se vor mentine scazute, consumul gospodariilor va trebui limitat, in urmatoarele patru-cinci saptamani, spun expertii. Ungaria consuma zilnic aproximativ 68 milioane metri cubi.

Compania a estimat consumul actual la 64 milioane metri cubi, in contextul in care furnizarea de gaze naturale consumatorilor industriali a fost restrictionata . Depozitele subterane de gaze ar putea furniza cel mult 51 milioane metri cubi de gaze/zi, in timp ce grupul MOL produce 9 milioane metri cubi/zi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea