Social

#alegeri parlamentare #alegeri parlamentare 2012 #alegeri #vot #9 decembrie

Si totusi, noi cu cine votam pe 9 decembrie?

ADVERTORIAL

Mergem la vot din nou. Cum votam? Ca de obicei sau... doar din obicei? O facem asa cum majoritatea dintre noi am procedat de 23 de ani incoace, adica influentati de promisiuni sau de norul de fum aruncat in „dezbaterile” din media? Alianta Familiilor din Romania va invita ca duminica, 9 decembrie, sa practicam impreuna un mod nou de evaluare a candidatilor - din perspectiva crestina.


Privim cu preocupare faptul ca cetatenii Romaniei devin tot mai apatici fata de spectacolul politic, care, e drept, seamana izbitor cu un circ ambulant, populat in majoritate de personaje grotesti. Totusi, o democratie sanatoasa inseamna participarea cetatenilor la procesul decizional, atat prin vot cat si prin dialogul permanent cu candidatii la functiile de demnitate publica.

Astazi avem libertatea de a vota si alege democratic. Un drept pentru care generatia '89 a luptat. si cetateanul crestin are datoria sa voteze, insa cu constiinta crestina si doar pe acei candidati care se identifica prin valorile crestine, in mod autentic si nu prin afirmarea, in campania electorala, a unei credinte vagi si formale.

Aceasta inseamna ca un candidat crestin promoveaza moralitatea, viata si demnitatea umana incepand de la conceptie (nu avortul), familia autentica (nu surogatele „moderne”), libertatea religioasa si a educatiei si in general climatul necesar bunei existente a societatii. Crestinul nu voteaza cu buzunarul, adica pe cei care ii promit un venit mai mare, pentru ca el nu traieste numai cu paine, ci are nevoie si de un mediu social si politic curat, pentru el si copiii sai. De asemenea, un crestin nu voteaza partide politice si nu trebuie sa dea atentie sondajelor.

Pentru a veni in ajutorul alegatorilor, Alianta Familiilor din Romania face publice doua liste pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012: cea a candidatilor recomandati („lista alba”) si cea a candidatilor indezirabili („lista neagra”). Listele au fost alcatuite in baza unui set de criterii stabilite in colaborare cu PRO VITA Bucuresti.

Selectia a fost facuta pe baza informatiilor primite, de obicei direct de la candidati prin raspunsurile la un „chestionar al valorilor” pe care il puteti gasi aici. De asemenea, exista si cazuri de notorietate, ale unor candidati pe care ii cunoastem, i-am urmarit cu atentie si suntem convinsi de taria punctelor lor de vedere - favorabile sau potrivnice valorilor noastre.

In intocmirea acestor liste, culoarea politica ne-a fost si ne ramane irelevanta. Organizatiile noastre nu au facut si nu vor face niciodata politica de partid.

Puteti vedea pe cine va recomanda Alianta Familiilor din Romania pentru duminica si pe cine considera indezirabil.

Nadajduim ca sugestiile noastre sa aiba ecou si recomandam tuturor crestinilor sa difuzeze listele si initiativa Aliantei Familiilor printre cei apropiati, rude, colegi, prieteni, oameni din biserici si parohii.

Democratia are nevoie de voturile crestinilor! Haideti la vot. Noi votam!

Despre Asociatia Pro-Vita

"Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti" este o organizatie non-profit dedicata protejarii vietii umane incepand de la conceptie si promovarii valorilor familiei, prin educatie eficienta, actiune civica si legislatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea