Social

#baneasa #vila #aeroport

Si-au facut vila langa aeroportul Baneasa, apoi au interzis zborurile nocturne

Aeroportul Baneasa va fi inchis noaptea, in intervalul orar 00:00 – 07:00. De duminica,  nici un avion mai mare de 50 de tone, adica cele folosite de companiile low-cost, nu va mai decola sau ateriza pe acest aeroport in acest interval orar, principala cauza a acestei decizii fiind cea de a proteja somnul locuitorilor din zona.

Autoritatile spun ca aceasta decizie, referitoare la oprirea transportului pe aeroport in timpul noptii, nu este una noua si se datoreaza in special faptului ca aeroportul este situat in apropierea unei zone locuite. "Este un aeroport situat in interiorul orasului, care se supune unor reglementari internationale specifice. Regulamentul exista de mai mult timp, dar nu se respecta. Masura este necesara pentru protectia fonica a oamenilor care locuiesc in zona", a declarat, pentru Gandul, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Marin Anton, responsabil cu transporturile aeriene.

In sprijinul acestor afirmatii vin si cele ale directorului general al aeroportului Baneasa - Aurel Vlaicu, George Mihalcea, care a precizat faptul ca interdictia de a decola si ateriza pe timpul noptii dateaza cel putin din 2004.
"Se putea opera noaptea numai cu aprobarea directorului general, dar eu nu am gasit nici o aprobare scrisa. Daca cineva s-a invatat sa treaca pe rosu pentru ca-l cunoaste pe militian, sa nu se supere ca, atunci cand se schimba militianul nu mai poate face acest lucru. Decizia a fost luata pe baza masuratorilor de zgomot facute de specialistii de la Incerc", a marturisit directorul, pentru Gandul.

Mihalcea a mentionat insa si faptul ca persoanele care si-au construit casele in apropierea aeoportului au semnat o hartie prin care admit ca nu sunt deranjati de zgomotul produs de avioane. Potrivit Gandul, atunci cand au obtinut avizul din partea Autoritatii Aeronautice Civile, care le-a permis ridicarea constructiei in zona de servitute aeriana, proprietarii vilelor de langa aeroport au fost pusi sa semneze ca au luat la cunostinta despre existenta zgomotului cauzat de aeronave.

Cu toate acestea, avioanele care au intarzieri sau probleme tehnice vor putea sa aterizeze pe Baneasa si in timpul noptii.
Operatorii respectivelor curse vor trebui sa plateasca insa niste taxe mai mari. In rest, operatorii low-cost vor fi nevoiti sa isi modifice orarul de zbor pentru cursele care decoleaza si aterizeaza pe Aeroportul Baneasa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea