Social

# sfintire Catedrala Neamului #trafic restrictionat #catedrala neamului

Sfintirea Catedralei Neamului – trafic restrictionat in Bucuresti!

In aceasta dimineata Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a ajuns in Bucuresti pentru o vizita de patru zile ce are ca scop sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Vineri, la ora 12.45, Patriarhul Daniel il va intampina pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, insotit de o delegatie, precum si o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Greciei. Delegatia Bisericii Ortodoxe din Grecia va aduce racla cu mana Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei, scrie realitatea.net.

Racla va ramane in Dealul Mitropoliei pana sambata, la ora 16.00, cand va fi mutata, impreuna cu un fragment din moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina vor fi asezate in pridvorul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.

Duminica, incepand cu ora 8.00, in Catedrala Mantuirii Neamului va fi oficiata slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, urmata la ora 9.00 de slujba de sfintire a altarului catedralei. Credinciosii vor fi asteptati pe esplanada din fata catedralei, unde vor putea urmari pe ecrane slujba de sfintire a altarului Catedralei Mantuirii Neamului. La sfarsitul slujbei se va citi Actul de sfintire.

Restrictii de trafic in Bucuresti

Duminica sunt asteptati sa participe la slujba intre 30.000 si 50.000 de oameni. Din acest motiv, traficul va fi restrictionat in Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al Brigazii Rutiere a Capitalei.

Astfel, citculatia va fi restrictionata duminica, intre orele 06:00 – 20:00, pe urmatoarele artere: banda I si II de circulatie de pe Splaiul Independentei, tronsonul cuprins intre Pod Opera si Pod Natiunile Unite, sensul de mers dinspre Pod Opera catre Pod Natiunile Unite; – Bd. Libertatii, segmentul cuprins intre Splaiul Independentei si Rond Cosbuc; – Bd. Unirii, tronsonul cuprins intre Bd. I.C. Bratianu pana la intersectia cu Bd. Libertatii; Bd. Natiunile Unite; – Bd. Tudor Vladimirescu, tronsonul cuprins intre Calea 13 Septembrie si Calea Rahovei.

Totodata pentru afluirea si defluirea persoanelor participante, se va restrictiona traficul rutier si pe urmatoarele segmente: – Str. Izvor; – Str. B.P. Hasdeu; – Calea 13 Septembrie, tronsonul intre str. Tudor Vladimirescu si Bd. Libertatii.

Sunt asteptate aproximativ 700 de autocare, cu oameni din toata tara care vin special pentru sluja de sfintire. Parcarea autocarelor se va realiza, gradual, pe arterele mai sus mentionate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea