Social

#anm #atentionare #cod galben #furtuna

Sfarsitul acestei saptamani are doua atentionari cod galben de furtuni

Vin furtunile! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis astazi o noua atentionare cod galben pentru vestul, nordul si centrul tarii, care se adauga celei existente pentru dupa amiaza acestei zile. In zonele mentionate vor exista precipitatii, insotite de descarcari electrice , intensificari ale vantului si conditii de grindina .

Meteorologii spun ca astazi, in intervalul orar 11:00-21:00, vremea le va pregati romanilor furtuni, cu averse care vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 40-50 l/mp. In plus, vor exista manifestari de instabilitate atmosferica, dupa-amiaza si seara si in restul tarii, inclusiv in regiunile sud-estice.

Noua atentionare eliberata astazi va intra in vigoare sambata, intre orele 14.00 - 20.00. Ea va avea in vedere vijelii si averse in partea de vest, centru si nord, pentru ca in sudul si estul tarii vremea sa ramana caniculara. In aceste zone maximele termice se vor situa, local, la peste 37 de grade Celsius si, izolat, la peste 39 de grade.

Potrivit Adevarul, avertizarea mai cuprinde fenomene cum ar fi: intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si, local, averse. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 20-25 litri/mp si exista si conditii de grindina.

Conform datelor ANM, in cursul dupa-amiezii de sambata, temperaturile maxime vor depasi, frecvent, 35 de grade Celsius in majoritatea zonelor tarii, iar in Lunca Dunarii temperaturile vor ajunge chiar si la 39 de grade in puncte izolate. In cursul noptii de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor extinde spre toate regiunile tarii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea