Social

#sfantul stefan #obiceiuri #traditii #superstitii

Sfantul Stefan! Traditii si superstitii de care trebuie sa tii cont

 

In fiecare an, pe 27 decembrie, este sarbatorit Sfantul stefan. Toti cei care poarta numele de Stefan, Stefania sau derivate ale acestora isi sarbatoresc ziua numelui in a treia zi de Craciun.

Se spune ca cei care vor sa aiba noroc in anul care urmeaza trebuie sa respecte o serie de traditii si obiceiuri carele vor aduce fericire, sanatate si noroc. 

Crestinii care se confrunta cu probleme de sanatate sau se judeca de multa vreme cu persoane orgolioase trebuie sa aduca in casa lor o icoana cu Sfantul Stefan, care a fost sfiintita in bicerica in aceasta zi.

Totodata, se spune ca in aceasta zi trebuie evitate deplasarile in zone montane si in locuri izolate, care pun viata in primejdie.

Pentru sporul casei si pentru sanatatea rudelor cu probleme mari de sanatate, trebuie sa-l cinstim pe Sfantul Stefan prin fapte bune. Totodata, in aceasta zi trebuie sa facem pace cu toti cei cu care suntem certati.

Astazi, se fac pomeniri pentru cei trecuti in nefiinta, in imprejurari dramatice, si se dau pachete cu mancare celor ce poarta numele Sfantului Stefan.

Tot de Sfantul Stefan, se prepara si se impart mucenici cu miere si nuca, care amintesc de moartea lui muceniceasca. In schimb, in Muntenia, traditia spune ca se prepara "Painicile lui Stefan ". Acestea se prepara din aluat de cozonac si se ung cu miere si au forma rotunda, amintind de pietrele care l-au ucis pe Sfantul Stefan, potrivit realitatea.net.

Sfantul Stefan a predicat invataturile lui Iisus si a atras atentia fariseilor, fiind condamnat la moarte, prin uciderea cu pietre, de autoritatile iudaice din Ierusalim. Astfel, Sfantul Stefan a fost primul martir crestin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea