Social

#sf stefan traditii sf stefan # calendar ortodox #sf stefan

Sfantul Stefan - ce traditii importante trebuie sa respecti

Pe 27 decembrie, a treia zi de Craciun, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sf. Stefan, unul dintre apostolii lui Iisus si intaiul martir al Bisericii. El este considerat protectorul bolnavilor si al nedreptatitilor, ajutandu-i pe cei care se judeca de mult timp.

O veche traditie spune ca de ziua Sfantului Stefan este bine sa aducem in casa icoana care-l infatiseaza pe acest martir, sfantul ajutandu-i pe crestinii care au probleme de sanatate, dar si pe cei care se judeca de multa vreme cu alte persoane.

In traditie se mai spune ca pentru sporul casei si sanatatea rudelor bolnave sau pagubite este bine ca in 27 decembrie sa daruim icoana Sfantului Stefan sau o candela noua, aprinsa. Se mai zice ca in aceasta zi persoanele certate trebuie sa se impace.

In aceasta zi, in biserici se pomenesc crestinii care au murit in imprejurari dramatice si se impart pachete cu alimente celor care poarta numele Sfantului Stefan.

Potrivit MAI, peste 450.000 de romani isi serbeaza onomastica de Sfantul Stefan. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea