Social

#incinerarea umana #Servicii Funerare #incinerare

Servicii funerare - incinerarea umana

Se recomanda ca fiecare familie indoliata, odata aflata in situatia unui deces al unei persoane dragi, sa se ocupe personal de angajarea unei firme de pompe funebre care sa se ocupe de intreaga procedura ce o presupune decesul. Contractarea unei astfel de firme poate usura tot ceea ce presupune o astfel de procedura, mai ales daca decesul a survenit peste hotare.

Pierderea unei persoane dragi aflata peste hotare atrage dupa sine cheltuieli masive pe care familia decedatului nu le poate acoperi. Pentru serviciile de repatriere decedati familia persoanei trecute in nefiinta trebuia sa scoata o suma destul de mare din buzunar. Exista multe cazuri in care familia nu dispune de suma necesara pentru repatriere, astfel incat de cele mai multe ori se opteaza pentru incinerare umana.

Decizia de a fi incinerat tine de dorinta fiecarei persoane in parte daca aceasta si-a exprimat dorinta in timpul vietii, sau apartine de familia acesteia. De multe ori incinerarea este varianta cea mai potrivita, deoarece din punct de vedere financiar procesul de incinerare este aproximativ de 3 ori mai ieftin decat cel de inhumare. In cazul incinerarii nu este necasar un loc de veci, nici platit pentru intretinerea mormantului sau pentru restul de obiceiuri care intervin in cazul inhumarii. (vezi servicii funerare sector 4)

Incinerarea umana se realizeaza in unitati specializate, in crematorii, in camere dotate corespunzator unei astfel de proceduri. Camerele sunt izolate, prezinta temperaturi foarte ridicate, iar corpurile trebuie asezate in sicrie realizate din materiale inflamabile, astfel incat ramasitele sa se transforme in cenusa. Dupa procedeul de incinerare , ramasitele vor aparea sub forma de pasta alba care va trebui trecuta printr-un proces de faramitare penru a se transforma in praf. Urmatorul pas este acela de a se depune cenusa in urna si a se inmana familiei, care poate depozita urna intr-un loc special amenajat. Exista orase in care sunt astfel de locuri speciale pentru pastrarea urnelor cu cenusa celor dragi sau familiile, daca doresc, pot sa opteze pentru a pastra urna acasa.

Incinerarea este unul dintre numeroasele servicii funerare sector 2 pe care firmele funerare le ofera, pe langa constatare debes, imbalsamarea decedatului, toaletarea si cosmetizarea decedatului, transport funerar Bucuresti, repatriere, etc.

Pentru realizarea procedurii de incinerare este necesar ca familia sa dispuna de: certificat de deces, adeverinta de incinerare, certificat de imbalsamare, aviz sanitar de transport (daca este cazul). De asemenea, trebuie inlaturate orice alte bijuterii pe care decedatul le are pe corp. Procesul de incinerare dureaza intre 1 - 3 ore si depinde de factori precum materialul sicriului in care a fost amplasat corpul, temperatura, greutatea corpului, etc.

Incinerarea este o varianta legala, reprezentand optiunea fiecarui cetatean. Incinerarea din punct de vedere legal are aceeasi insemnatate cu inhumarea. Orice persoana poate determina felul in care doreste sa fie realizate funeraliile sau ce sa se intample cu corpul sau dupa deces. Daca exista persoane care nu au drept de decizie, atunci este necesar si consimtamantul scris al parintilor sau al tutorelui. Daca persoana decedata nu si-a manifestat niciodata gandurile referitor la ceea ce se va intampla cu corpul sau in caz de deces, atunci se va respecta vointa sotului, parintilor a copiiilor sau al altor rude. Dreptul la incinerare se regaseste in Noul Cod Civil (2011), art. 80, ce face referire la "Respectarea vointei persoanei decedate".

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea